Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

dinsdag 4 juni 2013

Nieuw

NAAISOOS
Een nieuwe workshop is ontsproten. Elke middag in de caravan van Wim van Lith, opwindende naaikransjes. Een ieder die wil leren handwerken met naald en draad kan tegen een beloning van 5 euro deelnemen aan deze opwindende kransjes. Het kost u niks, u krijgt zelfs betaald. Dat mag u dus niet missen. Zeker niet als Hollander zijnde, want als het gratis is laat je een dergelijk festijn niet door de vingers glippen. Wilt u deze bezigheid veilig beoefenen, dan moet u zelf voor een vingerhoedje zorgen. Alle verdere benodigde spullen zijn aanwezig tijdens de workshop, want Wim heeft een vrachtwagen vol met naaisetjes meegenomen. Hij is al dagen lang de setjes aan het rondstrooien op de camping. Uw redacteur had er inmiddels al zoveel dat hij ze aan een Chinese winkel in het dorp heeft kunnen verkopen, en is daar lekker van gaan Chinezen.
U kunt dus dagelijks leren naaien bij Wim in de voortent, en krijgt dan 5 euro toe omdat u present bent. Of er tijdens het kransje ook consumpties worden geschonken is niet bekent. Neem dus voor alle zekerheid iets te drinken mee, want het zou wel eens erg (bloed) dorstig kunnen worden. En u weet het, het is met Wim altijd dikke pret, maar kijk uit dat hij u niet tot ongewenste dingen aanzet. Laat u zich geen oor aannaaien en zorg dat u eerst uitbetaald krijgt voor u zich bloot geeft.

En Anneke: het is pal achter jou, dus als je nog wat wil afvallen voor het strand, lijkt me dit een mooie bezigheid. Volgens zeggen verlies je kilo's tijdens het naaien. En als extra  - door de vrijgevigheid van je buurman - hou je er dan misschien ook nog een nieuwe bikini aan over. (Het kan behoorlijk oplopen met die 5 euro per keer.) Veel plezier allemaal op de naaisoos!

A&A TOURS
Het kan niet op dit jaar op El Molino. Het ene is nog niet bedacht, of het andere is al weer op poten gezet. De vrienden A&A - wie kent ze niet - hebben een fantastisch plan opgezet. Per huifkar gaan ze tourtochten over de camping verzorgen. Arie had de kar willen laten trekken door Jip en Janneke, zijn witte hondjes, maar Corrie heeft daar een flinke stok voor gestoken. Zeg maar gerust een knuppel! 'Zijt ge nou helemaal zot geworre, trek zeluf een end weg!' 
Dat bracht meteen een domper teweeg voor de vrienden. Ze hadden gelijk een wegtrekker. Goede raad is duur, maar de mannen kwamen na effe piekeren al snel tot een oplossing van het probleem. 'Er moet toch makkelijk een ezel of ezelin te vinden zijn hier op de camping die ons karretje gaat trekken', concludeerden de slimme ondernemers. Dat A&A zelf de kar gaan trekken kan je wel schudden. En met trekpleisters of duwwormen komt de kar ook niet in zijn voor- of achteruit. 'Wie het eerst komt, het eerst maalt!' besluiten de slimmeriken. 
Uw razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten