Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

dinsdag 25 juni 2013

De laatste dagen

BIJNA VOORBIJ
De laatste dagen loopt El Molino aardig vol. De meeste pensionados, ook wel de grijze plaag genoemd, (nee, niet die van de 50 tinten grijs want die periode ligt al mijlen achter hen), trekt weer langzaamaan huiswaarts om ruimte te maken voor de jeugdigere kampeerders. De maanden mei en juni waren dit jaar wat weer betreft niet optimaal te noemen. Ook uw reporter vertrekt het komende weekend, dus zal het Klaphek ook weer sluiten voor enkele maanden. De maand september hopen we dan weer van de partij te zijn om wat leven in de kampeerbrouwerij te brengen.

TERUG IN DE TIJD
Eind van de middag een bezoekje gebracht aan het middeleeuwse dorpje Peratallada. Je stapt echt eeuwen terug in de tijd. Het valt echt op dat het dorpje niet erg commercieel is aangepakt. Erg leuke winkeltjes en sfeervolle restaurantjes vind u in dit prachtig bewaard gebleven dorpje. Verkeer kom je er dan ook niet tegen.

Als al die stenen en keien nou eens konden spreken. Wat voor verhalen uit vervlogen tijd zouden er dan boven water komen. Als je daar rondloopt met om je heen al die bijzondere bouwwerken voel je je even terug in de middeleeuwen, en eigenlijk heel klein.

















Na het bezoek aan dit haast wonderlijke dorpje zijn we een gegrild kippetje gaan verorberen in een kippenrestaurant met uitzicht op het andere middeleeuwse dorpje Pals.
En zo kwam er een einde aan weer een mooie dag.
Uw razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten