Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

donderdag 9 juni 2016

Eeuwige verhuizer 1

''ZE MOLLE ME HELE ZAKIE''
Het heeft nog maar een kleine week geduurd, of Co is weer verhuisd naar een andere plek met zijn caravan. ,,We zitten onder de mieren en worden ondergraven door mollen. Ze molle me hele zakie!'', zegt Co. We begrijpen gelukkig wel gelijk welk 'zakie' hij bedoeld, anders was het alleen een klus voor gynaecoloog dokter Wijdbeens geweest. 

Arme Jenny kan gelijk weer aan de slag, want zoals we weten, kan Co geen minuut wachten als hij iets in zijn grijs besnorde koppie heeft. Dus heeft hij gelijk alle buren opgetrommeld om de sleurhut met de voortent er aan vast naar de nieuwe plaats te slepen. Ze waren er allemaal: Cok, dokter Wijdbeens, Cor, Chris, Co's buurman Theo en ondergetekendeBij de vraag dat wij helpers wel eerst vooruit betaald wilden worden, kregen we nul op het rekest. We hebben toch maar geholpen, maar dat deden we voor Jenny en niet voor Co. 
Eigenlijk was het 'kakken zonder douwen', want in vijf minuten stond de boel weer waterpas en kregen we te horen dat we vrijdag uitbetaald zullen krijgen. Nou, hij zal wel met de hagelslag rond gaan, want Co 'schijt niet voor elven'.

,,Kijk'', zegt Co en wijst ons op de heel kleine vliegende beestjes die op de dissel zitten: ,,klote mieren, 'krijg ter een sik van, me hele zakie zag zwart van binne en van buite!'' Maar Co,... dat zijn geen mieren maar vliegjes, laten we hem weten. Zullen we hem toch maar terugzetten vragen we hem tot slot. ,,Nee joh,... ben je besodem.... 'k ga nooit meer op die pokke plek staan!'' Wij zijn toen maar afgedropen.

We zullen de landverhuizing vandaag voor u volgen en houden u op de hoogte van de vorderingen.

Uw Razende Reporter 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten