Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

maandag 15 juni 2015

Zand 9

WEG
Na 13.00 uur draaide de wind in noordelijke richting en gelijk was waar te nemen dat het zand dat men aan het storten is aan het begin van de boulevard weer wegspoelt.
Het bruine water verraad de aanwezigheid van zand.

Met wat geluk raakt het zand vóór de camping aan wal.














De actiegroep Els Griells meld het volgende:

'De golven zijn klein maar het zand lost op en de golven verspreiden het. Een groot deel gaat weer verloren. Het is weggooien van geld, tijd en geduld. 
Het ontbreekt aan meer vrachtwagens en machines om het zand te brengen, zodat een natuurlijke barrière gevormd kan worden. 
De rotsen onder het zand zijn niet verwijderd. Van die keien had een golfbreker gemaakt kunnen worden. Dan waren ze opgeruimd en hadden ze een bijdrage aan het vasthouden van het zand kunnen leveren. 
In principe zou de hele klus 5 dagen in beslag nemen, maar daar zijn ze al overheen. 
Het hoofd van deze werken moet beseffen, dat dit geld weggooien is. De enige oplossing zijn een paar golfbrekers semi-verzonken en loodrecht vanuit de boulevard.'
Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten