Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

vrijdag 6 mei 2016

Zand en strand

BERICHT VAN ELS GRIELLS

Het werk verloopt in een goed tempo. Het is zeer goed georganiseerd. 











Als de golven in het zand raken verliest het breedte, maar door de vorming van een helling, wordt het een natuurlijke strand.


Bij Pletera komen een paar duinen. Er is genoeg zand en in de haven is er nog meer. Als na het maken van de duinen er nog steeds zand over is, gaat dat gebruikt worden om het strand te versterken. Momenteel is al meer dan de helft gedaan. Nu ontbreekt nog de oprit tussen Artit gebouw en Manureva om toegang te krijgen tot het strand, in verband met mogelijke evacuaties van gewonden of verdronken personen.

Het is niet de definitieve oplossing. We moeten blijven vechten voor golfbrekers. Als dit brede strand gehandhaafd of uitgebreid kan worden, hebben we daar misschien de hele zomer plezier van. We zullen zien...

Dit is wat de actievoerders van Els Griells melden.
Uw Razende Reporter

Rond zes uur nog weer even naar de boulevard gegaan. Er is een graafmachine gekomen om puin weg te halen dat door de noord oosten wind is bovengekomen.













De golven nemen momenteel heel wat zand weg. Wat ook opvalt is dat het zand wat nu gestort wordt wel erg zwart is, en heel wat schuim veroorzaakt op de zee. Helemaal aan de onderkant van de rotsblokkenwand van de boulevard zien we prachtig wit zand liggen.

Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten