Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

dinsdag 10 mei 2016

Krantbericht

UIT DE SPAANSE KRANT
FOTO HET KLAPHEK VAN EL MOLINO


Meer dan 10.000 kubieke meters zand werden vorige week geplaatst in het gebied van Estartit Griells om het ontbrekende stuk strand dat in de afgelopen jaren is verdwenen te genereren. Het heeft slechts een week geduurd. In slechts twee dagen, met oosten golfslag, is een 30 meter breed nieuw strand weer volledig verdwenen.

Sinds zondag uit de lokale bevolking hun onmacht. Woordvoerster, Pilar Ullastres, betreurd het tijdelijk uitstel van een paar dagen van zand storten. De arbeiders, die gisterochtend het deponeren van zand bleven volhouden temidden van de golven, voerde aan dat ze ingehuurd zijn om het werk aan het zandstrand van Estartit Griells en Pletera zo snel als mogelijk uit te voeren. Het verplaatsen van zand zal uiterlijk op 31 mei moeten zijn ingevuld.

Het afzetten van zand dat Pletera moet beschutten tegen de golven, is nu ook niet mogelijk, omdat het gegenereerde strand langs Griells, door vrachtwagens te gebruiken om zuidwaarts te gaan, weer verdwenen is. Gisteren eindigde het werk als gevolg van de storm.

KANTTEKENING:
Het frappante is dat er helemaal geen sprake was van storm, maar van hoge golfslag uit het zuidoosten. Momenteel is het zelfs windstil maar blijven de golven hoog.

Leuk is dat de krant een foto van het Klaphek plaatste.
Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten