Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

donderdag 5 mei 2016

Boosdoener

DE JACHTHAVEN
Je hoeft geen waterbouwkundige te zijn, om te begrijpen dat het steeds maar uitbreiden van de jachthaven van L'Estartit, waardoor de stroming van de zee steeds veranderd, de veroorzaker is van het steeds verder verdwijnen van het voorheen zo fraaie strand langs boulevard en de camping El Molino.













Oostelijk van voorheen de buitenpier is een nieuwe pier gemaakt waardoor de jachthaven flink is uitgebreid, richting de eilanden. De oude buitenpier wordt momenteel voorzien van steigers.













De nieuwe buitenpier.



Langs de oude buitenpier worden nieuwe steigers gebouwd.


De binnenpier aan de zuidzijde wordt weer verwijderd om ook daar meer ligplaatsen te kunnen realiseren. 










We mogen er gerust van uit gaan dat het wel duidelijk is dat door al deze werkzaamheden de zeestroming volledig is veranderd door de versmalling tussen jachthaven en de eilanden, waardoor de laatste jaren het steeds verder afkalven van het strand plaats vind.

Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten