Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

zondag 31 mei 2015

Tegenslag

AFKOELINGSPERIODE
Ondanks het fantastische weer op camping El Molino, is er toch een vervelend voorval te melden.

Het pannenkoeken paleis laat weten dat ze bij het proefbakken van de speciale Pretpannenkoek op een moeilijk te overbruggen probleem zijn gestuit. Die blijken 3 tot 4 keer zo dikker op te stijven dan normaal. Ze rijzen als het ware de koekenpan uit.

Daarbij moet er na het bakken een afkoelingsperiode in acht genomen worden. 
Je kan de pannenkoeken namelijk niet zo heet eten als dat ze opgediend worden. ,,Dan zit je meteen met de kans op verbrandde lippen'', meld Anneke. 
,,Ik weet als geen ander dat dat alles behalve prettig is. Het is gebleken dat de pretpannenkoeken na de afkoelingsperiode zo hard worden, dat ze niet meer te behappen zijn. We zitten dus met een probleem dat we voor alsnog niet hebben kunnen oplossen. Het wachten is op dr. Wijdbeens en zijn bevallige assistente, om te kunnen overleggen hoe we deze problemen zo prettig mogelijk kunnen oplossen. Zodoende zijn we een afkoelingsperiode gestart.''

Naar aanleiding van de vele telefoontjes die ze reeds mocht ontvangen vanuit Nederland van aankomende kampeersters, laat Anneke ten overvloede weten, dat de Pretpannenkoeken uitsluiten bestemd zijn voor de mannelijke Molineros. ,,Wij dames hebben straks onze handen vol aan de wipkip, dus moeten we de mannen ook een pleziertje gunnen.''

Zodra er een oplossing is gevonden voor de problemen en er een einde komt aan de afkoelingsperiode, kunnen jullie dat uiteraard vernemen op het Klaphek.
Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten