Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

zondag 20 juni 2021

ONZE ZESTIENDE DAG

Vanmorgen op onze zestiende dag op El Molino, voor eerst een fikse regenbui en onweer. Ook dat hoort er bij en is goed tegen het stof. 


Het opkomen van de zon geeft altijd een bijzonder beeld. En na regen komt altijd weer zonneschijn zoals u weet. Het is nog steeds erg rustig op de camping. Velen zullen wel wachten op de versoepelingen van de corona beperkingen. Spanje is nog steeds oranje en is een test met een stok in de neus en keel nog steeds verplicht. Het dragen van mondkapjes is daarbij al meer dan anderhalf jaar verplicht. Uw Reporter is daar aan gewend want woont in Spanje, maar voor gasten die naar Spanje komen voor vakantie zijn die toestanden niet plezierig. 
Bij uw komst zal het opvallen dat bijna alle Spanjaarden met een mondkapje op lopen en zelfs met bedekte mond en neus in de auto zitten.  

Hier op de camping hebben we van dat mondlapjes gedoe eigenlijk helemaal geen last. Naar de toiletten gaan zou je eigenlijk een masker moeten dragen, maar ach: niemand let daar op en doen alleen de Spanjaarden dat. Je kan je tenslotte niet wassen of douchen met zo´n muilkorfje voor. Een kleine of grote boodschap zou nog wel lukken en zou tevens ongewenste geuren voorkomen.

Uw Razende Reporter   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten