Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

woensdag 16 december 2015

Strand perikelen 1

Extra bericht in verband met de aanpak van de boulevard en het strand 
van Els Griells in Estartit

AANPAK BOULEVARD EN STRAND
De actievoerders van Els Griells stelde na 1 oktober 2015 alles in het werk om de verantwoordelijken aan te sporen om de gevaarlijke situatie te gaan aanpakken. Er is daarbij een plan voor het aanbrengen van golfbrekers gepresenteerd.
Uw reporter heeft alles kunnen volgen via facebook, waar regelmatig foto's zijn geplaatst van de aanpak.

Begin november werd bekend gemaakt dat er 190.000.= € was uitgetrokken voor reparatie van de rotsblokkenwand langs de boulevard. Daarmee zou in december begonnen worden. Door het goede weer, met zeer kalme zee, is men half november al begonnen met de herstelwerkzaamheden.
Er werd zand gestort, zodat de graaf-machines aan de slag konden.

Als basis werden er grote rotsblokken geplaatst. Er konden er twee in een vrachtwagen, zo groot.

De rotsblokken werden na het graven van een gat op hun plaats gelegd.
Men verwacht dat daarmee voorkomen wordt dat bij hoge golfslag de 'dijkwand' opnieuw zal verzakken. Naar mijn mening zal dat door op deze wijze de wand - alweer voor de tweede keer - op te bouwen, dit niet dè oplossing zijn.


Op de foto is goed te zien dat de ruimte achter en tussen de keien slechts opgevuld zijn met grond, waardoor gegarandeerd dit niet de definitieve oplossing is van de problemen.



Al enkele keren heb ik de actievoerende personen er op gewezen dat de enige oplossing is, het plaatsen in zee van minimaal drie strekdammen als golfbrekers, loodrecht op de boulevard. Daardoor zal het zand zich vanzelf weer tot een strand vormen en voorkomen dat de golven zich tegen de 'dijkwand' kunnen botvieren.

Ter verduidelijking stuurde ik hen tot tweemaal toe deze schets met beschrijving in het Spaans.
15 december werd er weer beton gestort en werden de betonranden geplaatst. 




Er werd zelf doorgewerkt bij invallende duisternis.

Vermoedelijk zal het geld op zijn en is het dus tijd om te stoppen.




De camping is gevraagd grond af te staan om de boulevard met 300 meter te kunnen verlengen, tot aan Platera. De directie van de camping en de eigenaar van de grond zijn daar door de huidige aanpak niet toe bereid. 
Ze zijn wel in gesprek met 'Costas' en het gemeentebestuur voor een definitieve, juiste oplossing. De kosten daarvan zullen echter wel een struikelblok zijn.

Zodra er meer nieuws te melden is laat ik het u  weten.
Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten