Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

vrijdag 18 december 2015

Strand perikelen 3

Extra bericht in verband met de aanpak van de boulevard en het strand 
van Els Griells in Estartit

AANPAK BOULEVARD EN STRAND
De rotonde is geheel verdwenen. Er wordt geprocedeerd met de camping, over het afstaan van terrein om de boulevard te kunnen doortrekken tot La Platera.

Dit gedeelte, van zeker 8 meter, over een lengte van 300 meter, zou de camping dan moeten afstaan. Geen kattenpis dus.

De 3 meter grond die vóór de omheining van de camping lag heeft men nu dus weggegraven. 

Er valt niet aan de indruk te ontkomen dat het hier om een pesterij gaat.
















Els Griells laat het volgende weten op Facebook:
''Zo is eindelijk de boulevard van Els Griells geworden.
De eigenaar van het land en de camping waar toiletten zijn, hebben geweigerd grond af te staan. Het maakt niet uit, we hebben het aangevochten bij de rechtbank.''

Moet de camping dan een openbaar toilet voor alle badgasten zijn, vraag je je dan af en moeten die ook voor de onderhoudskosten opdraven?

''De camping, zoals tezien op de foto, is nu volledig onbeschermd. De opbrengst van dit stuk grond was ook niet zo groot. Misschien een klein beetje verlies.''

Is dit niet een beetje hoogmoed, om te kunnen bepalen wat het verlies voor de camping zal zijn?

''De bescherming van de camping zal nu vervallen. Het water komt bij hoge golfslag zeker tot aan de camping. Door de diepte van de zee, zal de camping eerder dan Els Griells, bij sterke golven worden aangetast.''

Dit wetende; hoe durf je dan de drie meter grond met rotsblokken daar weg te halen tot aan de omheining van de camping?

''De damwand kan daar door het gerechtelijke proces niet verder doorgezet worden. Els Griells is nu volledig beschermd, maar verder kan niets gedaan worden door het proces. De damwand is nu bekroond met een hoek om dat te beschermen en dan komt het in de zee, langs de kant van de camping. We hebben geluk met dit bedrijf. Met een klein budget doen ze uitstekende werken van 7 u tot 7 u. Proficiat aan de werknemers en het bedrijf.
We raadpleegde deskundigen en die vonden het niet nodig om beton aan te brengen tussen de keien. Integendeel, omdat het dan een schans zou vormen zodat het water omhoog kan beklimmen. Kijk maar naar de pieren bij de haven, die hebben ook geen beton.''

Dit laatste geeft aan dat de deskundigen het volledig mis hebben. De rotsblokken langs de boulevard vormen een damwand. De grond er achter en er tussen zal met golfslag verdwijnen en de rotsblokken laten verzakken. Je mag een damwand niet verwarren met een pier. Die blijft inderdaad wel liggen, daar kalft geen grond af bij golfslag.
Maar goed, de specialisten weten het beter. De tijd zal het leren wie er het bij het rechte eind heeft.

Reacties van de camping:
We hebben nog niet de deur gesloten voor de bouw van een nieuwe paseo die de Griells Platera en Ancara zou verenigen. We zijn in gesprek met de gemeente en de kusten, omdat we het project met aanpassingen hebben gepresenteerd. Met een A-4tje werd ons gevraagd of we land willen afstaan, maar het geplande is niet naar onze smaak! Bedenk dat sinds 50 jaar geleden deze landen camping zijn, met alle vergunningen en licenties en willen ons land met karakter niet zomaar afstaan. Daarbij hebben we geen zin om nog meer commentaar op ons door de beheerder van Griells pagina op Facebook te lezen, want er worden dingen geschreven die niet juist zijn. Steve Branders directeur Camping El Molino.

Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten