Op een camping is er altijd wel wat te beleven. Camping El Molino heeft zijn gesprekspunt bij het hek naar het strand. Praatje weer, is altijd vaste prik. Ook de vreemdste praatjes zijn natuurlijk niet van de lucht, maar ook dat hoort bij het ‘klappen’. Uiteraard wordt er ook veel gelachen.


Columns van vóór 2013 staan op:

http://rens.vanadrighem.com/columns_uit/Klaphek_Index.html

vrijdag 8 juni 2018

CULTUUR

Vandaag hebben we een prachtige dag achter de rug. Nieuws hebben we niet te melden, dus maar eens een stukje Spaanse folklore.


Ziet u hier ook een zwaar hoofd in? ja,… zwaar zijn deze koppen, maar wel vrolijk en kleurrijk. Hier in Spanje kunnen ze er wat van.
In Nederland zie je dit soort koppen alleen met carnaval en dan wel iets minder ‘gaaf’. 

Op 19 maart staan er elk jaar in Valencia zo’n 700 ‘Fallas’, beelden van papier-maché in de stad. Veel van de beelden hebben een kritische ondertoon: een politicus of beroemdheid die in opspraak gekomen is, een gebeurtenis die de media haalde, alles wordt uitgebeeld. 
De beste Fallas - die wel rond de € 80.000 kunnen kosten - winnen een prijs. Ne vier dagen worden ze terplaatse verbrand. 
De geschiedenis van de Fallas gaat ver terug. Timmerlui ruimden vóór de feesten ter ere van hun beschermheilige San José hun werkplaats op en verbrandden oud hout en dergelijke voor de deur. Dat was het begin…

In ons dorp hebben we een zelfde festiviteit op 24 juni, San Juan. De beelden heten dan Fogeres, maar hebben de zelfde geschiedenis als de Fallas.
Zo,... heeft u toch nog wat Spaanse cultuur kunnen opsnuiven.
Uw Razende Reporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten